TÜRK KIZILAY SALİHLİ ŞUBESİ İHTİYAÇ SAHİPLERİNİ YALNIZ BIRAKMADI

TÜRK KIZILAY SALİHLİ ŞUBESİ İHTİYAÇ SAHİPLERİNİ YALNIZ BIRAKMADI

Türk Kızılay Salihli Şubesi yardımlarına salgın dönemi ve Ramazan ayı boyunca da hız kesmeden devam etti.

Türk Kızılayı Salihli Şube Başkanı Ahmet Cüneyt Musal; "Türk Kızılay Salihli Şubesi olarak, Covid 19 ve Ramazan Ayı faaliyetleri kapsamında Koronavirüs salgınının başladığı 14 Mart'tan bugüne kadar aşağıdaki hizmetleri gerçekleştirdik” dedi.

14 Mart – 27 Mayıs Arası Sunulan Hizmetler

  1. 540 adet gıda yardımı kolisi ihtiyaç sahiplerinin evlerine teslim edildi.
  2. 500 adet kıyma ve kavurma konservesi 1750 aileye ulaştırıldı.
  3. 500 adet pide ve ekmek 1100 aileye kapı kapı dolaşılarak ikram edildi.
  4. 460 aileye 400 ‘er TL tutarındaki zekat yardımı banka hesaplarına yatırıldı.
  5. 320 adet 1 litre ayçiçek yağı dağıtımı yapıldı.
  6. 500 paket bebek bezi 250 aileye ulaştırıldı.
  7. 500 adet çocuk paketi (bisküvi, kraker, çikolata, gofret vs) dağıtıldı.
  8. Koronavirüs salgını ve bu salgına karşı alınan tedbirler kapsamında halka açık toplu iftar yemeği organizasyonlarının yapılması olanaksız hale gelmiştir. Fakat ihtiyaç sahibi kişilerin bu konuda mağduriyet yaşamaması amacıyla bu yıl iftar yemekleri önceden belirlenen ihtiyaç sahibi 100 kişinin evlerine ulaştırıldı.
  9. 500 adet maske dağıtıldı.
  10. 000 adet dezenfektan dağıtıldı.
  11. 60 kg bayram şekeri dağıtıldı.
  12. 500 adet 200 ml çikolatalı süt dağıldı.
  13. 800 adet bez çanta dağıtıldı.
  14. Ayrıca pandemi sürecinde kan stoklarımız kritik seviyelere düştüğü görüldü. Şubemiz buna da koşulsuz kalmamış ve gönüllülerimiz arasında bulanan ‘Manisa Sana Kanım Feda’ Projesinin 3 koordinatörünün desteği ile rutin düzenlenen kan bağış etkinlikleri haricinde 6 adet kan bağış etkinliği yaparak toplamda 647 ünite kan bağışı toplandı.
  15. Pandemi süreci boyunda Salihli ve Alaşehir’de bulunan 5 hastanenin bahçesine triaj çadırı kurulumu gerçekleştirildi.
  16. İlçe Kaymakamlığımız tarafından uhdemize verilen ‘Vefa Sosyal Destek Grubu’ çalışmalarında İlçemiz köy ve mahallelerinde bulunan kısıtlı 160 vatandaşımızın çeşitli ihtiyaçları giderilmiştir.

Tüm bu hizmetleri gerçekleştirirken ‘’Yeter ki ihtiyaç sahipleri mağdur olmasın’’ düşüncesi ile herkesin salgından korunmak için evlerinde kaldığı bu dönemde elimizi taşın altına koyduk; Yağmurlardan Kurttutan’a, Çaypınar’dan, Gökeyüp’e İlçemizin tüm mahalle ve köylerine ulaşmaya çalıştık dedi.

Musal; “bu devasa hizmetler öncelikle hayırsever bağışçılarımızın destekleri, kendilerinin ve ailelerinin hayatını riske atarak, ramazan ayı ve bayram demeden, gün ve saat mefhumu gözetmeksizin haftanın yedi günü sabah 8 ‘de başlayıp kimi zaman gece 12’ye kadar insanüstü gayretler ve fedakârlıklar gösteren gönüllülerimiz, yönetim kurulu üyelerimiz ve personelimiz tarafından başarılmıştır. Bu cansiperane çalışmalarından dolayı tüm destekçilerimize teşekkür ederim” dedi. Onlar sayesinde sofraların bereketi arttı, hastalarımız şifa buldu. Pandeminin mağdur ettiği insanlara, ramazan ayında yardıma ihtiyacı olanlara ve Kan ihtiyacı olan hastalara gönüllü ve bağışçılarının desteği ile el uzattıklarını anlatan MUSAL, "Kızılaycı gece gündüz çalıştı, çalınmadık kapı bırakmadı. İhtiyaç sahiplerine ulaşmamızda bize destek olan tüm bağışçılarımıza teşekkür ediyorum dedi.

Bayramı bayram etmek için elimizden gelenin fazlasını yaptık. İçinde bulunduğumuz pandemi dönemi hala geçmiş değil. Yardım ihtiyacı olan vatandaşlarımıza ulaşmaya devam edeceğiz. Tüm Salihli halkına teşekkür ediyoruz" diye konuştu.