Salihli Kızılay’ dan Hastanelere Triaj Çadırı Desteği

Salihli Kızılay’ dan Hastanelere Triaj Çadırı Desteği

Salihli’ de hizmet veren Devlet hastanesi ve Özel Hastanelerin ve ayrıca Alaşehir'de hizmet veren özel bir hastanenin bahçesine Covid-19 tedbiri için Salihli Kızılay Derneği tarafından Triaj Çadırı kuruldu. Şüpheli hastalar Triaj Çadırı'nda kontrol edildikten sonra riskli olduğu değerlendirilen hastalar uygun hastanelere yönlendirilecek.

Triaj Çadırı'nın kurulmasıyla riskli hastaların hastaneye girmeden, ilgili hastanelere sevki yapılacak. Böylece, riskli hastalar, hastane içerisine girmeden, risk oluşturmadan, ilgili bölümlere yönlendirilerek, hastalığın yayılması önlenecek.

Salihli Kızılay Derneği Başkanı A. Cüneyt MUSAL, "Salihli' de hizmet veren Devlet ve özel hastanelerimizden ve Alaşehirde bulunan Özel bir Hastaneden, riskli hastalara önlem alınabilmesi amacıyla, triaj çadırı talebi oldu. Bizde Kızılay Derneği olarak, sağlık alanına destek verilebilmesi için, hastane bahçelerine triaj çadırı kurduk. Böylece riskli hastalarımızın hastalıklarının hastane ortamına ve hastanede bulunan vatandaşlarımıza bulaşmamasının önlenmesine katkıda bulunmak istedik." dedi.